Tweede editie van het Harry Mulisch Festival

mulischfestival-2014

Bewonder, bediscussieer en vier het leven en werk van een van Nederlands grootste schrijvers: Harry Mulisch. Van 30 oktober t/m 2 november 2014 vindt de tweede editie van het Harry Mulisch Festival plaats, waarin dit jaar Mulisch’ magnum opus De ontdekking van de hemel centraal staat.

Met lezingen, voorstellingen, bezoek aan het Harry Mulisch Huis, lekker eten, boek signeren en meer, zoals…

  • Voorstelling De ontdekking van de hemel 

Ervaar De ontdekking van de hemel, op de planken gebracht door de Hummelinck Stuurman Theaterbureau. Waldemar Torenstra en Sieger Sloot spelen de hoofdrollen in deze voorstelling onder regie van Ignace Cornelissen.

  • Bijeenkomst van de De Herenclub

De illustere herenclub komt speciaal voor dit festival in het openbaar bijeen om over de wereld van vandaag te praten. Net als in het verleden is elk onderwerp toegestaan, behalve auto’s en vrouwen. Met o.a. Marcel van Dam, Rudi Fuchs en Jeroen Henneman en verluchtigd met muziek door Koen de Witte.

  • Arnon Grunberg over De zaak 40/61

De zaak 40/61 is Mulisch’ persoonlijke ooggetuigenverslag van het proces tegen Adolf Eichmann. Arnon Grunberg spreekt speciaal voor het Harry Mulisch Festival over zijn bijzondere fascinatie voor dit boek.

Kijk voor het hele programma op website Harry Mulisch Huis

 



Leave a Response