De Best Verzorgde Boeken van 2013 in Stedelijk Museum

best-verzorgd-2013-1Ieder jaar presenteren het Stedelijk Museum en de Stichting De Best Verzorgde Boeken de mooiste boeken van het afgelopen jaar. Uit de 309 inzendingen uit 2013 zijn in totaal 33 boeken geselecteerd, die vanaf 25 oktober in het Stedelijk Museum getoond worden.

De publicaties in de tentoonstelling onderscheiden zich in vormgeving, typografie, beeldbehandeling, grafisch-technische productie en in de afstemming tussen vorm en inhoud. De selectie gaat van producties van bekende uitgevers tot museumcatalogi, jubileumboeken van bedrijven tot moeilijk vindbare privé-uitgaven.

DE BEST VERZORGDE BOEKEN 2013
te zien van 25 oktober 2014 – 15 februari 2015

Een greep uit de bijzondere boeken van 2013 die door de jury werden uitgkozen: The architecture of the book (gewone en XXL-editie), ontworpen door Irma Boom (Lecturis, Eindhoven); De grachten van Amsterdam, ontworpen door Lex Reitsma, i.s.m. Tessa van der Eem, Julian Kleyn, Ruben Daas (Explanation Design) en Bas van Vuurde (Uitgeverij THOTH, Bussum, Kunsthistorisch Bureau D’ARTS, Noordeinde); Zeven pogingen om een geliefde te wekken, ontworpen door Nico Richter met illustraties van Ineke Riem (De Arbeiderspers); Jurriaan Schrofer, proefschrift van Frederike Huygen, ontworpen door Karel Martens (binnenwerk en omslag) i.s.m. Jaap van Triest; Vía Pan Am van Kadir van Loduizen, ontworpen door Heijdens Karwei (Ydoc Publishing, Paradox, Edam).

De tentoonstelling van De Best Verzorgde Boeken heeft een lange traditie in het Stedelijk Museum. In 1932 werd de eerste editie gepresenteerd, waarna de tentoonstelling met enkele onderbrekingen jaarlijks te zien is geweest in het Stedelijk. Het is de oudste jaarlijkse uitverkiezing door een vakjury van de Nederlandse Best Verzorgde Boeken in Europa.

 

CATALOGUS

best verzorgde boeken 2013Bij deze expositie verschijnt de catalogus The Best Dutch Book Designs 2013 De Best Verzorgde Boeken. Daarin worden de 33 uitverkozen boeken stuk voor stuk gepresenteerd, compleet met technische gegevens en overwegingen van de jury. Het boek is ontworpen door de jonge Rotterdamse ontwerper Art Collart.

Prijs van het boek: € 27,50  [bestel]Leave a Response