Aandacht voor het lezen en schrijven van brieven op de Middag van de Brief

garfield-web-2014Deze maand opvallend veel aandacht voor het bijna vergeten fenomeen van het schrijven van brieven.

usher-brieven-2014Geïnspireerd door het verschijnen van twee fraaie boeken over (de geschiedenis van) brieven: Brieven van belang, de vertaling van Letters of Note van Shaun Usher en Ode aan de brief, de vertaling van To the Letter van Simon Garfield, kwam op 30 oktober NRC boeken met een extra bijlage ‘lang leve de brief’.

Deze krant heeft ook een brievenwedstrijd uitgeschreven, waarvan de winnaar bekend wordt gemaakt op de Middag van de Brief.

Op zaterdag 22 november organiseren de Bijzondere Collecties van de UvA in samenwerking met NRC Handelsblad en Uitgeverij Podium de Middag van de Brief. De middag, die gepresenteerd wordt door Frits Spits, staat in het teken van het lezen en schrijven van brieven.

Op de Middag van de Brief worden onvergetelijke brieven voorgelezen door Jan Fontijn, Dominee Gremdraat, Arjen Lubach, Dik van der Meulen, Nelleke Noordervliet, Annemarie Oster en anderen en de schrijvers Shaun Usher en Simon Garfield worden geïnterviewd door Arjen Fortuin.

De Middag van de Brief vindt plaats in de Aula van de Universiteit van Amsterdam aan de Oude Turfmarkt.
Aanmelden / opgeven bij Bijzondere Collecties

• Bij Bijzondere Collecties worden rond de 600.000 brieven bewaard uit heden en verleden.

• In voorbereiding is de UvA-tentoonstelling over vijf eeuwen brievenschatten, met brieven van o.a. Nelson Mandela, Multatuli en P.C. Hooft.

• Kijk voor meer boeken over / met brieven bij boeken over boekenLeave a Response