‘Verborgen Schoonheid’ toont de mooiste boeken van Deventer – expositie 17/7 tot 17/8 2008

deventer1.jpg

Ter gelegenheid van de twintigste editie van de Deventer Boekenmarkt (zo 3 augustus 2008) toont SAB – Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek – de mooiste boekwerken uit haar schatkamers aan het grote publiek.

Twintig absolute topstukken zijn het: de boeken die Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek (SAB) onder de titel ‘Verborgen Schoonheid’ in de periode 17 juli-17 augustus 2008 in de burgerzaal van het stadhuis exposeert.

De getoonde boeken, afkomstig uit de periode 1200-1600, zijn van nationaal en, in een aantal gevallen, internationaal belang; door hun schoonheid, geschiedenis of boekhistorische achtergrond. Onder de te exposeren boeken bevinden zich zeven handschriften met kleurrijke miniaturen en veel bladgoud. Verder zijn er onder meer prachtig versierde gebedenboeken te zien, afkomstig uit Deventer kloosters die verbonden waren met de beweging van de Moderne Devotie.deventer2.jpg

Verborgen Schoonheid: de mooiste middeleeuwse boeken uit de schatkamer van Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek Deventer.

Te zien in de Burgerzaal van het Deventer stadhuis, van 17 juli tot en met 17 augustus 2008, dinsdag t/m zondag, van 11.00-17.00 uur, toegang gratis.

  • Meer over het Stadhuis Deventer.
  • Alles over de Boekenmarkt 2008.


Leave a Response