Een glossy voor Bilderdijk: WILLEM. Tijdschrift van de eeuw

willem-glossy-kop

WILLEM. Ceci n’est pas un glossy. Het is de allereerste ‘glossy’ die er van een dode dichter verschijnt. Deze glossy met een knipoog verschijnt ter gelegenheid van Bilderdijk Superstar, de vijfde Bilderdijklezing verzorgd door Rick Honings.

Deze ultieme glossy, die geen glossy wil zijn, ceci n’est pas un glossy, speelt in vorm en inhoud met de persoonlijkheidscultus die al tijdens het leven van Bilderdijk hilarische of zo men wil bedenkelijke vormen aannam. Zo was Bilderdijk het vooral in zijn Haarlemse jaren zat om als een orang-oetan, olifant of struisvogel te worden aangestaard en eindigde de dichter, vanwege het grote aantal verzoeken om haarlokken, vrijwel kaalgeknipt in zijn kist.

De glossy is een product van kunstenaar George Moormann die met zijn Uitgeverij De Zingende Zaag al 25 jaar spraakmakende kunstenaarsboeken maakt.

willem-glossy-cover-2014De “glossy” is uiteraard in full colour en op dik glanzend papier, met veel goud en zilver, uitgevoerd en bevat poëzie, collages en essays van onder andere Adriaan van Dis, Piet Gerbrandy, George Moormann, Luuk Wilmering en betrekkelijke nieuwkomers als H.P. Aschenbrenner en Janine Kaganskii.

De Zaag zou de Zaag niet zijn als dit “tijdschrift van de eeuw” niet ook een aantal extra’s of dubbele bodems zou bevatten.

De grootste verrassing van deze Zingende Zaag bevindt zich, met de hand ingenaaid, achter een van de flappen. Hier maakt de lezer een kans van 1 op 250 om in het bezit te komen van een echte haarlok van onder andere Willem Bilderdijk, Anne Vegter (Dichter des Vaderlands), Dolly Bellefleur, Dieuwertje Blok, Wim Brands, Carine Crutzen, Nico Dros, Pam Emmerik, Leoni Jansen, George Moormann, Peggy Verzett of misschien een snorhaar van Piet Gerbrandy! (zie video)

Een collector’s item dat niet mag ontbreken in de verzameling van de ware Bilderdijk-fan!

WILLEM. Tijdschrift van de eeuw. Ceci n’est pas un glossy
84 pagina’s met omslag, twee flappen, buikband.

Er zijn van WILLEM. twee oplagen. Een speciale gelimiteerde editie, inclusief een zakje met een haarlok van een Bekende Nederlander (oplage 250 stuks) EUR 25,00
en een met een leeg zakje waar de lezer/gebruiker zijn eigen haar in kan doen. Iedereen een Superstar! EUR 14,95

 

eerdere Bilderdijk-items bij boekendingen

 Leave a Response