Nationaal Onderwijsmuseum krijgt sleutel van nieuw onderkomen in Dordrecht

gebouw-onderwijsmuseum-schets

Na een grondige verbouwing van gebouw de Holland in Dordrecht zal op vrijdag 19 december de aannemer de sleutel van het gebouw overhandigen aan wethouder Mos die hem vervolgens mag doorgeven aan Tijs van Ruiten, de directeur van het Nationaal Onderwijsmuseum.

In 2010 kwam het in Rotterdam gevestigde Onderwijsmuseum in de knel toen de gemeente besloot de subsidie voor het museum af te bouwen. Bovendien moesten ze uit het monumentale pand aan de Nieuwemarkt omdat daarin een University College zou worden gevestigd.

Eind 2011 werd bekendgemaakt dat het Nationaal Onderwijsmuseum de beschikking zou kunnen krijgen over het gebouw de Holland in Dordrecht. Een karakteristiek pand van architect Sybold van Ravesteyn, in 1939 ontworpen voor verzekeringsmaatschappij De Holland.

gebouw-de-holland-kaart1

Het pand stond leeg vanaf 2004 en was in zeer slechte staat. De restauratie van het gebouw is nu gereed en de staf van het museum verhuist van het tijdelijk onderkomen aan de Nieuwe Haven naar het nieuwe pand.

De inrichting van het museum zal nog de nodige tijd vergen en de opening voor het publiek zal naar verwachting in het late voorjaar van 2015 plaats vinden.

rtvdordrecht – Gepubliceerd op 9 jul. 2015


Leave a Response