Week van het Zeeuwse Boek 2006

Naast de landelijk bekende Boekenweek, Maand van het Spannende Boek en de Kinderboekenweek, alle georganiseerd door de Stichting CPNB, de Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek blijkt er ook een Week van het Zeeuwse Boek te bestaan. Deze wordt – al voor de twaalfde maal – georganiseerd door de Zeeuwse boekverkopers van 1 t/m 11 november 2006.

zeeuwse-boekenweek.jpg

Week van het Zeeuwse Boek 2006 – Geschenk
Zeeuwse boeken krijgen in deze ‘week’ extra aandacht in de bibliotheken en boekwinkels en voor kopers van tenminste €15,- aan boeken (en dat hoeven geen Zeeuwse boeken te zijn) is er het Geschenk van de Week van het Zeeuwse Boek. Het boekje is ook los te koop voor €10,-.

Het is geschreven door Theo Laurentius (1936), kunsthandelaar te Middelburg en gespecialiseerd in grafiek van oude meesters. Samen met zijn zoon Frans (1971) doet hij reeds 25 jaar onderzoek naar papier en de echtheid van Rembrandt- etsen. Verder trad hij 20 jaar op als expert in het tv-programma ‘Kunst & Kitsch.

Het boekje gaat over de speurtocht naar de herkomst van een kunstverzameling waarin zich verschillende prenten van Rembrandt bevinden. Lees verder…2 Responses to “Week van het Zeeuwse Boek 2006”

 1. Henoch Wajsberg schreef:

  Graag wil ik van u een opgave ontvangen welke Zeeuwse boekenweekgeschenken (en in welke jaren) zijn uitgegeven, en of deze nog beschikbaar zijn.
  Met vriendelijke groeten,
  Henoch Wajsberg

 2. boekendingen schreef:

  Probeer eens bij boekhandel De Drukkerij in Middelburg, email:
  drvkkery@de-drvkkery.nl

Leave a Response