‘Brand meester’ – een cynische uitspraak naast de rokende puinhopen van faculteit bouwkunde…

Brand meester…

brand-delft.jpgNa het niet snel kunnen bedwingen van een beginnende brand op één verdieping, na tv-beelden met een lullig waterstraaltje dat de vierde verdieping nog niet kan bereiken, na gezeur over niet dicht bij het gebouw kunnen komen door de aanwezigheid van een vijver, na dan maar net doen of het nat houden van de vier onderste verdiepingen een zinvolle exercitie is, na vele uren brand praten over instortingsgevaar alsof dat vanaf het begin bestond, na verklaringen over ‘gecontroleerd’ uit laten branden, na twintig uur – als de laatste vlammen doven…

Brand universiteit Delft is onder controle

woensdag 14 mei 2008 08:50

De brand bij de Technische Universiteit Delft (TU Delft) smeult nu nog na, maar de brandweer heeft sein brand meester gegeven. Twintig brandweermannen houden nog toezicht op het gebouw.

De brand heeft ruim twintig uur gewoed

Dat heeft de brandweer bekendgemaakt.

Google levert in 0,23 seconden 2578 ‘verwante artikelen’ over deze ramp.

De brand is onder controle, de slangen worden ingerold. Waar zijn die ‘aanvalsplannen voor de grote objecten’? Waar zijn die modernste brandweertechnieken? De mannen zullen ongetwijfeld hun uiterste best hebben gedaan, maar het klopt niet. We leven in de 21e eeuw.

  • Faculteitsbibliotheek Bouwkunde TU Delft.


Leave a Response