(T) Antiquariaat AioloZ verdwijnt uit Leidse binnenstad

Per 1 januari 2008 werd het bekende Leidse antiquariaat AioloZ (veel Reve!!) overgenomen door Laurens Heij. De verwachting was dat het beleid zoals opgebouwd door oprichters Monique en Piet van Winden ongewijzigd zou worden voortgezet. Helaas blijkt dat toch niet het geval.aioloz_leiden.jpg

Zojuist werd bekend dat het monumentale pand in de Leidse binnenstad wordt verlaten:

In de afgelopen 22 jaar is onze locatie aan de Botermarkt veel meer geworden dan alleen een winkel waar je voor oude boeken naar binnen loopt. Sterker nog, aan laatstgenoemde functie blijkt minder en minder behoefte te bestaan. Daarnaast bieden een monumentaal pand en de Leidse binnenstad niet alleen maar voordelen.

AioloZ gaat zijn nieuwe kamp opslaan in het landelijke Nieuwerbrug, gelegen op een half uurtje van Leiden, midden in het Groene Hart van de Randstad. Ook hier zal AioloZ prachtige boeken blijven verkopen, en natuurlijk heten we, ook als Huis Clos, u hier weer van harte welkom, ditmaal onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee van het naastgelegen Koffiemuseum.

AioloZ zal nu vanaf de zomer iedere vrijdag te vinden zijn op de bekende Boekenmarkt op het Spui in Amsterdam.Daarnaast hopen ze ‘op onregelmatige basis’ in het oude pand aan de Botermarkt de bekende evenementen te blijven organiseren.

Een deel van de huidige voorraad gaat in de opruiming (start met 30% korting) met een grande finale op 29 juni 2008.Leave a Response