De Koninklijke Bibliotheek in Brussel opent haar deuren op zo 18 mei 2008

brusselkb1.jpgAanstaande zondag zullen velen zich begeven naar Amsterdam om de ‘Grootste Boekenmarkt ter wereld’ te bezoeken. Als u aarzelingen mocht hebben om u in dit ongetwijfeld drukke parcours te storten is als mogelijk alternatief een bezoek te brengen aan de Koninklijke Bibliotheek te Brussel.

Daar staan de deuren open van 14.00 – 18.00 uur om u een gastvrij onthaal te bieden.

Elk kwartier starten er rondleidingen, b.v. door de bibliotheek, door het Paleis van Karel van Lotharingen, naar de afdeling Chalcografie (afdrukken van hout- of kopergravures), e.d.

Er is ook een wandelparcours uitgezet onder de titel ‘Censuur in de Konklijke Bibliotheek van Belgi.

Gratis bezoek aan de lopende tentoonstellingen, waaronder ‘In de ban van boeken‘.

Kijk voor alle details in het programmaboekje (pdf).

De bibliotheek

De Koninklijke Bibliotheek, gebouwd tussen 1954 en 1969 door de architecten Maurice Houyoux, Roland Delers en Jacques Bellemans, is opgenomen in het complex van de Kunstberg, waarvan ze een van de zijden vormt.kb-brussel1.jpg
Ze is gebouwd op een stuk grond van 13.000 m, maar haar talrijke niveaus en verdiepingen bieden een oppervlakte van 67.000 m. De bouw vereiste niet minder dan 28.000 m gewapend beton en 3.000 ton staal en balken. De voor de lezers bestemde lokalen beslaan een oppervlakte van 8.000 m, of 1.100 plaatsen.
De voor de verzamelingen voorziene magazijnen bevatten nagenoeg 150 km boekenrekken, waarvan ongeveer 50 km zich ondergronds bevinden.

Update 21 mei 2008

  • En hier een serie foto’s van haar.


2 Responses to “De Koninklijke Bibliotheek in Brussel opent haar deuren op zo 18 mei 2008”

  1. dorinde schreef:

    nb. 18 mei valt niet op zaterdag maar op zondag…

  2. boekendingen schreef:

    Mijn dank voor deze snelle terechtwijzing!

Leave a Response