Bookfair in het Stedelijk – kunstenaarsboeken uit tentoonstelling On The Move

stedelijk-museum-logo
In het weekend van 17 en 18 januari 2015 vindt in het Stedelijk de eerste boekenbeurs van dit jaar plaats. In de grootste tentoonstellingszaal van het Stedelijk is een selectie kunstenaarsboeken te koop uit de tentoonstelling On The Move: Storytelling in Contemporary Photography and Graphic Design. Onafhankelijke uitgevers verkopen hun meest recente edities.

Hoewel de digitalisering van cultuur en samenleving anders doet vermoeden, blijft het boek een belangrijk medium voor kunstenaars om hun werk te verzamelen en te tonen. Het Internet is een platform om te delen (to share), maar vanuit een fysiek object is het makkelijker iets te bewerkstelligen (to ignite), aldus kunstenaarsduo Marc Roig Blesa & Rogier Delfos.

Een selectie interessante uitgevers onderschrijven het belang van het boek als object middels de presentatie en verkoop van hun belangrijkste uitgaves van dit moment.

De deelnemende uitgevers zijn o.a. : Witte de With | De Appel | Valiz | Manifesta | Alauda Publications | Johan Deumens Gallery | Self Publish be Happy | Uitgeverij de Buitenkant | Kunstverein Amsterdam | Post Editions | Lecturis | Roma Publications | San Serriffe | Walther Konig | Stedelijk Publicaties | Simulacrum | Eriskay Connection | Idea books | Fw:Books | Onomatopee | ABC Artists Books Cooperative | Joachim Schmid | Elisabeth Tonnard | De CULTCLUB (artkitchen gallery en galerie A)

 Leave a Response