International Book Art Fair 2015 in Rotterdam

inbaf-logoInternational Book Art Fair 2015

Van woensdag 4 tot en met zondag 8 februari 2015 vindt de eerste editie plaats van International Book Art Fair, in de Fenixloods in Rotterdam. Nationale en internationale uitgevers tonen hun nieuwste publicaties.

Free and open to the public, InBAF – International Book Art Fair – will feature the latest Art, Design and Architecture publications, exhibited by national and international publishers, book stores, print shops, artists and designers. Located in the heart of Rotterdam’s harbor, in a monumental warehouse, this unconventional Book Art Fair will astutely instigate new ways of apprehending books as art objects, whilst re-assessing the value of a creative sector which has been facing many challenges at our immaterial Internet age.

Deze beurs richt zich voornamelijk op bijzondere publi­caties en wil aanzetten tot de herwaardering van boeken als kunst objecten. Voor de eerste editie wordt de beurs gecombineerd met een breed randprogramma met onder andere muziek van Rotterdamse artiesten en workshop.

Naast de boekenbeurs is er een experimentele expositie van TEC ART en de No Walls Expo (een expositie met sculpturen en 3D-installaties van Rotterdam Contemporary Art Fair). 

Once Upon A Time There Was A Book… Op zaterdag en zondag zijn er vanaf 16.00 uur presentaties waarbij wordt ingegaan op de staat van de uitgeverswereld en worden innovatieve uitgevers en kunstenaars uitgenodigd om te vertellen over hun manier van werken.

Deelnemers van de International Book Art Fair zijn onder meer BASBOEK, Charlotte Tasma, Frame Publishers, Geirmunder Klein, Lecturis, O Book Publisher, Pantofle Books, Sequence Publishers, Trichis Publishing en Valiz.

Locatie: Fenixloods 1, Veerlaan 9-13, Katendrecht, Rotterdam • toegang is vrij

INBAF is onderdeel van de ART ROTTERDAM WEEK, waarbij tal van evenementen, kunstbeurzen en tentoonstellingen zijn te bezoeken. m e e r

art-rotterdam-week-2015Leave a Response