Literair wandelen door het Dordrecht van Kees Buddingh

Op zaterdag 24 mei 2008 vindt in het Hof in Dordrecht de presentatie plaats van de literaire wandelgids ‘Dordt, wat zal ik ervan zeggen’ – Literair wandelen door het Dordrecht van Kees Buddingh’.

Dordt – wat zal ik ervan zeggen: ik ben er geboren
en woon er nu, op een paar onderbrekingen na,
al zo’n zesenvijtig jaar.

Zo luidden de eerste regels van het gedicht ‘Ode aan Dordrecht’ dat C. (Kees) Buddingh’ (1918-1985) in 1974 schreef. De schrijver is geboren en getogen in Dordrecht. De stad speelt in zijn gedichten, verhalen, essays en dagboeknotities dan ook een grote rol.


In deze literaire wandelgids voert Buddingh’s biograaf Wim Huijser u mee in de voetsporen van de bekende auteur en ereburger van Dordrecht. U maakt kennis met zeventig Dordtse locaties die in Buddingh’s werk voorkomen. Bovendien krijgt u tijdens de literaire wandeltochten een boeiend beeld van de vele veranderingen die de stad in de afgelopen zeventig jaar onderging.buddingh2.jpg

Naast bijpassende tekstfragmenten en historische achtergrondinformatie is van elke plek een illustratie opgenomen, zoveel mogelijk uit de tijd dat Buddingh’ erover schreef. Ook is de gids voorzien van duidelijke routekaartjes.

‘Dordt, wat zal ik ervan zeggen’ is een geactualiseerde uitgave van ‘Een stad is een boek’ (1997) en biedt u een verrassende kijk op een bijzondere stad.

Het stadsarchief ‘DiEP’ ontwikkelde van een van de vier Buddingh’-wandelingen in het boek een podcast.

DiEP – archief, monumenten en archeologie Dordrecht maakte van één van de wandelingen, die in het boek staan een audiotour. Deze is kosteloos als podcast te downloaden van de website van dit erfgoedcentrum: www.dordrecht.nl/stadsarchief.

Voor mensen die niet beschikken over een geschikte mobiele telefoon of mp3-speler, zijn er enkele toestellen te lenen bij de receptie van DiEP. Kijk op de website voor meer informatie. DiEP is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 tot 16.30 uur.

  • ‘Dordt, wat zal ik ervan zeggen’ – Literair wandelen door het Dordrecht van Kees Buddingh’, door Wim Huijser beslaat 160 pagina’s. Het omslagontwerp is gemaakt door Jan Hiensch en de meeste afbeeldingen zijn afkomstig uit de collectie DiEP. Voor € 18,95 is deze wandelgids verkrijgbaar bij alle erkende boekhandels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *