Boekenweekschrijfwedstrijd – schrijf uw eigen waanzinnige verhaal (en win reis naar IJsland)

schrijfwedstrijd-2015

Drijft het schrijven je tot waanzin? Balanceer je ook wel eens op de grens van gek en geniaal? Of heb je een krankzinnige ervaring die er om schreeuwt opgetekend te worden? Doe dan mee met de Boekenweek schrijfwedstrijd 2015 en maak kans op een reis naar IJsland met Ronald Giphart.

Boekenweek schrijfwedstrijd
Van 7 t/m 15 maart vindt de Boekenweek 2015 plaats. Het thema is dit jaar Waanzin, onder het motto Te gek voor woorden.
De opdracht is om een verhaal te schrijven van maximaal 1.000 woorden dat gekoppeld is aan datzelfde thema: waanzin. De drie beste verhalen worden geselecteerd door een jury met als voorzitter Ronald Giphart en winnen dus de reis naar IJsland. Overigens worden alle verhalen op Nederland Schrijft geplaatst.

De regels
Er zijn enkele voorwaarden voor deelname aan de wedstrijd. Meedoen kan nog tot 31 maart via de website van de Boekenweek: www.boekenweek.nl/schrijfwedstrijd/. Deelnemers zijn 18 jaar of ouder en het verhaal moet in het Nederlands geschreven zijn. Uiteraard mogen er geen rechten van derden op je verhaal rusten. Bovendien mag elke auteur maar één verhaal insturen. Daarnaast mag er nog geen contract zijn getekend met een uitgeverij of andere organisatie voor het uitgeven van het verhaal. Voor een uitgebreider overzicht: kijk op de eerder genoemde website.

IJsland
De prijs is zoals gezegd een vijfdaagse reis naar het magische IJsland in gezelschap van Ronald Giphart. Begin mei worden de winnaars bekendgemaakt. Deze reis van organisatie Djoser is inclusief vliegreis, vervoer ter plaatse, overnachtingen in hotels en uiteraard de reisleider. De heenvlucht is op 18 juni, de terugvlucht op 22 juni.

Boekenweekbundel
In de Boekenweekbundel hebben prominente Nederlanders al het voorbeeld gegeven. Ronald Giphart, Heleen van Rooyen, Myrthe van der Meer, Maarten Biesheuvel, Ronald Snijders, Marly van der Velden ea. vertellen in het boekje over hun eigen waanzinnige ervaringen. Een goede inspiratiebron voor je eigen verhaal! De bundel is het cadeautje van de bibliotheek aan haar leden.

 Leave a Response