Nominaties voor de Filter Vertaalprijs 2015

NOMINATIES VOOR DE FILTER VERTAALPRIJS 2015

Zes vertalingen zijn genomineerd voor de Filter Vertaalprijs 2015. Op zaterdag 16 mei wordt in een feestelijk programma tijdens City2Cities 2015 de winnaar bekendgemaakt.

De genomineerden zijn:

De prijs van €10.000 wordt beschikbaar gesteld door diverse vooraanstaande uitgeverijen en een anonieme begunstiger die zo, in samenwerking met Stichting Filter, willen bijdragen aan een hogere waardering voor uitzonderlijke vertaalprestaties.

De jury bestond uit Mari Alföldy, winnaar van de Filter Vertaalprijs 2014, Isabel Lorda Vidal, vertaalster van onder meer Cees Nooteboom in het Spaans en directeur van het Nederlandse Instituto Cervantes en Els Snick, vertaalster en promotor van Joseph Roth in de Lage Landen. Zij werden namens de redactie van Filter bijgestaan door juryvoorzitter Ilse Logie en Ton Naaijkens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *