Papier in de hoofdrol – zomertentoonstelling Gorcums Museum

Papier in de hoofdrol - Gorcums Museum 2015Papier: in de vorm van boeken, bladen, kranten en folders is het niet uit ons leven weg te denken. Maar dit alledaagse materiaal kan ook op een heel andere manier gebruikt worden. Voor kunstenaars is het een grondstof met haast onbegrensde mogelijkheden.

Sterke staaltjes van deze papierkunst zijn te zien in de tentoonstelling Papier in de hoofdrol – Nederlandse papierkunst van NU, een expositie in het Gorcums Museum, met recent werk van 20 Nederlandse kunstenaars, van ingetogen tot extravert.

Deze tentoonstelling is te zien van 2 mei t/m 13 september 2015.

Opening – De expositie wordt feestelijk geopend op zaterdag 2 mei om 15.00 uur in de Grote Kerk in Gorinchem.

Activiteiten – Onderdeel van de tentoonstelling is een activiteitenprogramma met demonstraties, lezingen, en workshops.

Papier in de hoofdrol - Gorcums Museum 2015

Kunstenaars – Deelnemers zijn onder anderen: Frits Achten, Johnny Beerens, Mariëlle van den Bergh, Peter Bes, Marian Bijlenga, Helene Briels, Nikki van Es, Sjef Henderickx, Kuin Heuff, Martine Horstman, Joris Kuipers, Ayuk Kuperus, Couzijn van Leeuwen, Hans Meertens, Maurice Christo van Meijel, Mieke Meijer, Berdien Nieuwenhuizen, Henriëtte Santing, Marian Smit, Jan Eric Visser, Boukje Voet, Katrien Vogel en Marleen van Wijngaarden.

 

2 gedachten over “Papier in de hoofdrol – zomertentoonstelling Gorcums Museum

  1. Eergisteren geweest. Een kleine tentoonstelling, maar met wel heel bijzondere werken. Zeer divers!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *