Weekend van het Oorlogsboek

weekend-van-het-oorlogsboek-2015

Het Weekend van het Oorlogsboek bestaat uit een boekenbeurs op zaterdag en interviews met gerenommeerde auteurs op zondag. De boekenbeurs is al jaren een vast onderdeel bij het Airborne Museum in Oosterbeek en vindt in het park rondom het Airborne Museum plaats.

Boekenbeurs – Op zaterdag 30 mei organiseert de Verenging Vrienden van het Airborne Museum voor de 24e keer de boekenbeurs in het aan het museum gelegen Park Hartenstein. De markt is gratis te bezoeken. Standhouders verkopen tweedehands boeken en documenten over de Tweede Wereldoorlog. Van 09.30 tot 15.00 uur is iedereen hier welkom om door meters boeken te snuffelen. Er worden ruim 40 standhouders verwacht. De boekenbeurs is de enige boekenbeurs die alleen de Tweede Wereldoorlog tot onderwerp heeft.

Lezing – Op zondagmiddag 31 mei gaan schrijvers Ingrid D. Jacobs en Joost Rosendaal in gesprek met Ton Schulte over hun recent gepubliceerde fotoboeken. Naast de vele fraaie foto’s brengen de auteurs ieder hun eigen verhaal. Ondersteund door de beelden, want ‘één beeld zegt meer dan duizend woorden’, leverden ze een gedegen wetenschappelijk werk op.

 Leave a Response