Een borstbeeld van Bordewijk in De Passage in Den Haag

bordewijkk-beeld Het Bordewijk Genootschap wil in De Passage in Den Haag een borstbeeld van schrijver Ferdinand Bordewijk plaatsen.

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Bordewijk overleed. Het Bordewijk Genootschap wil een borstbeeld van de schrijver plaatsen  op het centrale plein van de Passage. Op deze plek was het terras van het café La Bordelaise. Bordewijk zat hier vaak en graag, keek naar de winkelende vrouwen en schreef hier veel. Over die plek schreef hij het volgende:

“In de gebogen passage weet men van geen vechten en geen einde. Het zijn de kleine bekoorlijke en gevarieerde winkel die het oog onafgeleid trekken van de winkelende vrouwen, die het oog evenzeer onafgeleid trekken van de man voor wie zelf het meewinkelen aldus wordt tot een verfijnd genot.”

Beeldhouwster Lilian Mensing uit Hank ontwierp een bronzen borstbeeld van Bordewijk. Voor de financiering van het project wil het Genootschap via crowdfunding 7.000 euro bijeen brengen. Zie de pagina bij Voor de Kunst.

Het is de bedoeling het beeld te onthullen in het Bordewijkweekend op 12 en 13 september van dit jaar.

 Leave a Response