De Week van het Oude Boek

logo-BOBHet oude boek leeft! De Week van het Oude Boek wordt gehouden van 13 t/m 20 november met diverse activiteiten, georganiseerd door de Bond van handelaren in Oude Boeken (BOB)

De Week van het Oude Boek wordt gehouden om aandacht te vragen voor het (oude) boek in tijden van ontlezing en winkelsluiting. Het thema van deze eerste editie is: Het oude boek leeft! Het programma is nog volop in ontwikkeling, maar een aantal onderdelen zijn al bekend.

markt / beurs – Zo trapt de Week af met een themamarkt ‘Het oude boek leeft!’ op ’t Spui, op vrijdag 13 november en op 15 november zal er een boekenbeurs plaatsvinden in de Hallen te Amsterdam.

wedstrijd Best Beschreven Boeken - met een prijs voor de beste beschrijving van een haast vergeten en veronachtzaamd boek. De Bond van handelaren in Oude Boeken (BOB) looft een prijs van 500 euro uit voor de beste beschrijving van zo’n boekuitgave (info).

Nationale Boekenonderzoek - Dit jaar organiseert de BOB voor het eerst het Nationale Boekenonderzoek. Het onderzoek is bedoeld om te onderzoeken hoeveel mensen lezen en waar ze hun boeken kopen. Lezen we minder boeken dan vroeger? Hoe vaak stappen we nog een boekwinkel binnen? En welke rol speelt het internet in het lees- en koopgedrag van consumenten?

Bond van handelaren in het Oude Boek (BOB)
De BOB zet zich sinds 1987 in voor de belangen van antiquaren en organiseert dit najaar naast enkele boekenbeurzen voor het eerst de Week van het Oude Boek (13 t/m 20 november). Zo’n 45 antiquariaten zijn aangesloten bij de BOB

De ambassadeur van de Week van het Oude Boek is schrijver en biograaf Wim Hazeu.

 Leave a Response