Borstbeeld van Bordewijk onthuld in Haagse Passage

bordewijk-passage-2015-1Jozias van Aartsen, de burgemeester van Den Haag, heeft zondag 13 september, een borstbeeld van de schrijver Ferdinand Bordewijk onthuld in de Passage.

Het is dit jaar precies vijftig jaar geleden dat de schrijver overleed. Om hem te eren besloot het Bordewijk Genootschap geld in te zamelen om een beeld te kunnen ophangen op het centrale plein van de Passage. Op deze plek zat vroeger het terras van café La Bordelaise waar Bordewijk vaak zat te schrijven.

bordewijk-passage-2015-2

Het borstbeeld is gemaakt door beeldhouwster Lilian Mensing en het benodigde geld is bijeengebracht door middel van crowdfunding (zie eerder bericht).

De vijftigste sterfdag van de schrijver werd dit weekend herdacht met een tweedaags festival in het Theater aan het Spui. Het programma bestond uit theater, opera, muziek, een lezing, een talkshow, een wandeling, een familieontbijt en de onthulling van het borstbeeld.

op de eerste foto Van Aartsen samen met Niels Klinkenberg, bestuurder Borderwijk Genootschap en initiatiefnemer van het project.

foto’s:  Peter IJssenbrant

 One Response to “Borstbeeld van Bordewijk onthuld in Haagse Passage”

  1. […] Het beeld is gemaakt door Lilian Mensing, van wie in 2015 een borstbeeld van Bordewijk werd geplaatst in de Haagse Passage (zie eerder bericht BD). […]

Leave a Response