2016 Jaar van het Boek

jaar-van-het-boek-logo

In 2016, zijn Nederland en Vlaanderen gastland op de Frankfurter Buchmesse, Een goede reden om het boek extra in de schijnwerpers te zetten vonden het CPNB, KB, Bijzondere Collecties, het Letterkundig Museum en de Leescoalitie.

Er werd een gezamenlijke stuurgroep gestart en vandaag werd het project 2016 JAAR VAN HET BOEK gelanceerd. Er is een website gemaakt om het Boekenjaar aan te kondigen en organisaties en instellingen op te roepen hieraan mee te doen.

We zetten boeken dit jaar in de schijnwerpers met bestaande én nieuwe activiteiten. Nederland en Vlaanderen zijn gastland op de Frankfurter Buchmesse. Jaarlijkse boekencampagnes pakken extra uit en er komen gloednieuwe evenementen bij. Iedereen die iets met het boek te maken heeft, moedigen wij aan zich bij 2016 Jaar van het Boek aan te sluiten. Zo wordt dit een feestjaar voor iedereen. Leve het boek!

update
De opening van het jaar van het boek vindt plaats op 4 januari 2016 bij boekhandel Venstra in de bibliotheek van Amstelveen en zal precies om 4 uur ’s middags starten. De opening bevat onder andere een toespraak van de Minister van onderwijs en cultuur en een ode aan het boek van Nico Dijkshoorn.Leave a Response