‘Aan tafel!’ – tentoonstelling over eetcultuur

poster-aan-tafel-2015

De Koninklijke Bibliotheek (KB) en Museum Meermanno doen in de tentoonstelling ‘Aan tafel’ een boekje open over eetcultuur. De expositie van allerhande boeken en tijdschriften over eten en koken is te bezoeken van 10 oktober 2015 t/m 31 januari 2016 in Museum Meermanno te Den Haag.

Zes thema’s staan centraal: ‘Dagelijkse kost’, ‘Voedingsadvies’, ‘Over de grens’, ‘Chefs & celebrities’, ‘Kind in de keuken’ en ‘Feesten & partijen’.

Zes smakelijke zalen - In elk van de zes grote zalen in het monumentale pand van Museum Meermanno wordt een van de thema’s uitgewerkt aan de hand van smakelijke boeken en bladen uit de goedgevulde collecties van de KB en Museum Meermanno. Van de kaskraker De volmaakte Hollandsche keuken-meid uit 1746 tot Bakken en braden met Barbie uit 1966 en Bakken met Menno, de 50 recepten van Menno de Koning (Heel Holland Bakt-winnaar). Ook het Oorlogs-kookboek van A. Geurts zal niet ontbreken en evenmin Het nieuwe Haagse kookboek van F.M. Stoll en W.H. de Groot, waarvan dit jaar de 85ste druk verschijnt.

zie ook…

  • KB webexpo Vijf eeuwen kookboeken
    Boeken over koken en eten zijn er al zo lang de boekdrukkunst bestaat. Lees meer over de ontwikkeling van de Nederlandse eetcultuur en de boeken en recepten die daarbij horen in een webexpositie op de site van de Koninklijke bibliotheek.

kookboek-grietje-1944

 



Leave a Response