Vernieuwd GRID – Grafisch Museum Groningen – opent haar deuren

grid-openingsweekend-2015

GRID opent de deuren! Kom tijdens het openingsweekend op 17 en 18 oktober 2015 kennis maken met het nieuwe Grafisch Museum Groningen.

Boeken, kranten en posters komen tegenwoordig met computers en razendsnelle machines tot stand. In GRID maakt de bezoeker kennis met de geschiedenis en toekomst van dit grafisch vernuft. De historische persen en de hypermoderne risograaf, de zetmachines en de apparaten in de boekbinderij, alles werkt. In de twee workshopruimtes en de hedendaagse studio kunnen kinderen en volwassenen aan de slag met grafisch ontwerp, letterzetten, verschillende druktechnieken en boekbinden. In het Werkmanatelier, waar een deel van zijn oorspronkelijke drukkerij is opgesteld, is te zien en te ervaren hoe de bekende Groningse drukker-kunstenaar Werkman zijn unieke ‘druksels’ maakte.

Het nieuwe museum is te vinden in de Sint Jansstraat 2 in Groningen en gedurende het openingsweekend zijn er allerlei aktiviteiten voor groot en klein.

GRID ?
In 2012 veranderde het Grafisch Museum Groningen de naam in GR-ID, museum voor het realiseren van GRafische IDeeën. Dat was de eerste stap naar de realisatie van een geheel vernieuwd museum waarin thema’s als letter en beeld centraal staan en waar experiment, activiteit en vernieuwing de boventoon voeren.
(zie eerder stukje nov. 2012)

En nu bij de opening van het nieuwe museum is het streepje gesneuveld en is gekozen voor het krachtiger GRID.

Succes !!!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *