Boekkunstbeurs 2015 in de Pieterskerk in Leiden

boekkunstbeurs-2015

De jaarlijkse Boekkunstbeurs, georganiseerd door de Stichting Drukwerk in de Marge en de stichting Handboekbinden, is te bezoeken op za 31 oktober en zo 1 november 2015 in de Pieterskerk te Leiden.

Op de Boekkunstbeurs is een ruim aanbod te zien van fraaie met de hand gebonden boeken, volgens traditionele technieken vervaardigd drukwerk, sublieme staaltjes van kalligrafie en allerlei kunstzinnige voortbrengselen in papier.
Margedrukkers tonen hun uitgaven, vaak gedrukt op oude persen met historisch materiaal. Handboekbinders tonen allerlei voorbeelden van hun activiteiten.

Elke bezoeker krijgt een in beperkte oplage gedrukte uitgave, speciaal voor deze beurs gemaakt. Op de beurs kan men hier een omslag bij uitzoeken, en de plano vellen onder professionele begeleiding inbinden tot een echt boekje. In 2013 werd de uitgave gemaakt door tekenaar Joost Swarte, in 2014 leverde Maarten Biesheuvel de tekst. Dit jaar is Paulien Cornelisse onze gast. Ze is op zaterdag 31 oktober vanaf 15:00 uur aanwezig in de Pieterskerk.

piterskerk-boekkunstbeursLeave a Response