Antiquariaat Brabant in Den Bosch gaat dicht

ant_brabant.jpgNa de door velen betreurde sluiting van antiquariaat Aioloz in Leiden, gaat opnieuw een zeer bekende en sfeervolle winkel dicht. Antiquariaat Brabant in de Lange Putstraat in ‘s-Hertogenbosch is zaterdag voor het laatst open.

De echt zeldzame werken gaan met exploitant Pim van Pagée mee naar zijn huis aan de Van der Does de Willeboissingel waar hij zijn antiquariaat voor de liefhebbers voortzet.

Het antiquariaat vestigde zich begin jaren zestig op de hoek van de Lange Putstraat met de Korte Putstraat. Oorspronkelijk was het Zuid-Nederlands Antiquariaat in 1925 al opgezet aan de Kerkstraat in Den Bosch, door Marius Heinen en Marius van de Wouw. Tien jaar later hadden de heren een indrukwekkende catalogus antieke boeken opgebouwd. Maar het boterde niet tussen de twee, dus vertrok Van de Wouw.

Heinen deed in 1960 zijn zaak over aan zijn zoon en ging naar de Lange Putstraat samen met Ans van Pagée die toen in de winkel stond.
Enkele jaren later nam zij de zaak over en verhuisde in 1972 naar nummer 14. Daar heeft ze samen met haar tweelingzus Miep tot haar dood in 2007 de zaak gerund, samen met zoon Pim. Een tijdperk is nu ten einde.

Het pand aan de Lange Putstraat was ook bekend om de zolderverdieping. Als je de trap opgaat, betreed je een ruimte met schilderingen van Ank van Pagée, een boekenkast met boekbanden gemaakt door Ans van Pagée-Selis en alles is gedecoreerd door Pim van Pagée (zie eerder bericht).

  • Artikel nav sluiting in het Brabants Dagblad 11 juni 2008.
  • Verzameling oudere artikelen over dit antiquariaat bij ‘bastion oranje’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *