Boekenmarkt in de Bavokerk in Haarlem

bavo-markt-2015

Op zaterdag 14 november 2015 zal de jaarlijkse grote boekenmarkt plaatsvinden in de Grote of St. Bavokerk aan de Grote Markt in Haarlem.

Op ruim zeventig kramen zullen antiquaren en particulieren uit het hele land literatuur, oude boeken, kaarten, bibliofiele uitgaven en strips te koop aanbieden. De markt duurt van 9 tot 17 uur en is vrij toegankelijk.

Tijdens de markt zullen tal van activiteiten plaatsvinden.

  • De Haarlemse verzamelaars Lambert Hermkens en Eric Meertens zullen een exlibrisverzameling presenteren.
  • Boekbindster Françoise Vogelenzang zal haar ambacht in woord en daad toelichten voor geïnteresseerden.
  • Onder leiding van Nicole de Cock zullen kinderen zelf boekjes kunnen maken.
  • De bekende veilingmeester Bubb Kuyper zal van 12 tot 2 aanwezig zijn als taxateur.

wiener-katwoude-2015De Haarlemse schrijver L.H. Wiener schreef speciaal voor deze gelegenheid een nieuw verhaal ‘Jonge kauw te Katwoude’. Van dit verhaal werd door de Brederode Pers een bibliofiele uitgave gemaakt in een oplage van 100 exemplaren, die exclusief op de Bavo-markt verkocht zal worden. Tevens zal de auteur tussen 13.00 en 15.00 aanwezig zijn om deze en andere uitgaven aan de kraam van De Hof van Jan te signeren. Het boekje, fraai geïllustreerd door Nicole de Cock, kost € 15.

Stichting Boeken in de Bavo2 Responses to “Boekenmarkt in de Bavokerk in Haarlem”

  1. Anne schreef:

    Is er misschien een lijst van exposanten/verkopers van deze boekenmarkt van afgelopen 14 november 2015? Ik ben er geweest, zag een kraam met prachtige prints, twijfelde over de aankoop en heb nu spijt.

  2. boekendingen schreef:

    In de poster hierboven staat een telefoonnummer en een email-adres. Kunnen je vast verder helpen.

Leave a Response