Waardevolle collectie van Joodse boeken en manuscripten wordt geveild

hebrew-bibleDe belangrijkste privé-collectie van Joodse boeken en manuscripten, de Valmadonna Trust Library, met een geschatte waarde van meer dan 40 miljoen dollar, zal op 22 december 2015 worden geveild bij de New Yorkse vestiging van veilinghuis Sotheby’s.

De verzameling van uitzonderlijk hoge kwaliteit is opgebouwd door de Engelsman Jack Lunzer, 88 jaar oud, en heeft een omvang van 11.000 boeken.

In 2009 werd geprobeerd de collectie in zijn geheel te verkopen voor 40 miljoen dollar (zie eerder bericht bij BD). Dat is blijkbaar niet gelukt zodat nu alsnog de boeken afzonderlijk zullen worden geveild.

bomberg-talmud

Het meest kostbare object in de verzameling is de negendelige kopie van de Bomberg Talmud met een geschatte opbrengst van 5-7 miljoen dollar.

 

 Leave a Response