Chocoladefabriek Gouda is Beste Bibliotheek van Nederland

beste-bieb-2015In Arnhem werd vanmiddag op het Slotfeest van Nederland Leest bekendgemaakt welke openbare bibliotheek de beste is van Nederland. Met ruim 5000 van de uitgebrachte 20.000 stemmen en de unanieme voorkeur van de vakjury heeft de Chocoladefabriek Gouda de NBD Biblion Award gewonnen.

De Bibliotheek nam in februari 2014 zijn intrek in de Chocoladefabriek. Sindsdien is hard gewerkt aan het ‘heruitvinden’ van de Bibliotheekfunctie. Directeur Nan van Schendel:

“Het is meer dan fantastisch dat onze ommezwaai van de klassieke uitleenfunctie naar een ontmoetingsplek waar men KENNIS maakt, zo enthousiast ontvangen wordt. Daarbij is het een geweldige beloning voor het harde werken van de afgelopen jaren, rondom de verhuizing en de realisatie van de Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek.”

Deze middag werd Erik Boekesteijn van DOKLAB in Delft gekozen tot beste bibliothecaris van Nederland. Leave a Response