Tentoonstelling Hans Dorrestijn – De Kunst van het Lijden

dorrestijn-tento-2015Hans Dorrestijn beoefent al jaren op onnavolgbare wijze alle genres van de literatuur: het lied, het gedicht, proza, kinderliteratuur en het essay.

Naar aanleiding van zijn vijfenzeventigste verjaardag eert het Letterkundig Museum de literaire duizendpoot van 11 december 2015 t/m 24 april 2016 met de tentoonstelling Hans Dorrestijn. De Kunst van het Lijden.

Een vrolijke expositie die op luchtige wijze laat zien dat Dorrestijn weliswaar door diepe dalen is gegaan, maar ook veel momenten van trots en euforie heeft gekend. Het is het verhaal van de mislukkeling die toch op zijn pootjes terecht is gekomen, van de brekebeen die het ver heeft geschopt.

Hans Dorrestijn in 2015…

  • hij werd op 16 juni 75 jaar

boek-dorrestijn-kruis-2015

boek-dorrestijn-lijden-2015

  • bij Rubinstein verschijnt in samenwerking met het Letterkundig Museum het rijkelijk geïllustreerde boek De kunst van het lijden inclusief een dvd met daarop de documentaire ‘de Kunst van het Lijden’
  • in september ging de documentaire ‘de Kunst van het Lijden’ in première tijdens het Nederlands Film Festival; deze zal in december worden uitgezonden door Avro Close Up. Hieronder de trailer.

 Leave a Response