WHISPER THEIR LOVE… Expositie van Vintage Lesbian Pulp Covers

lesbian-pulp-divers

Expositie | Vintage Lesbian Pulp Covers uit de IHLIA collectie

In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw verschenen in Amerika paperbacks met covers waarop vrouwen hunkerend naar elkaar en heerlijk wulps waren verbeeld. De eerste lesbische paperback was Womens Barracks, in 1950 uitgegeven in de Gold Medal serie van Fawcett. Tereska Torrès. De verschijning van het boek veroorzaakte een schandaal vanwege de lesbische passages, maar er werden wel vier miljoen exemplaren verkocht. Veel andere titels van even zo veel andere paperbackuitgeverijen volgden.price-of-salt-1952

Ook de succesvolle film Carol, nu in de bioscoop, is gebaseerd op een lesbische ‘pulproman’. The Price of Salt van Claire Morgan (pseudoniem van Patricia Highsmith), uit 1952.

IHLIA heeft een unieke verzameling van deze ooit goedkope, maar inmiddels zeer waardevolle paperbacks en stelt met Whisper Their Love…Í› de mooiste covers tentoon van 4 februari tot 30 april 2016 op de zesde verdieping van de OBA, Oosterdokskade 143, 1011DL  Amsterdam.

whisper-tento-2015

>> afb. bovenaan: een kleine greep uit de vele covers die tevoorschijn komen met de zoekopdracht find ‘Lesbian Pulp Novels’

 Leave a Response