International Literature Festival Utrecht – ILFU 2016

ilfu-2016-poster•••

ILFU 2016
International Literature Festival Utrecht
21 t/m 23 april | Postkantoor Neude, Utrecht
Meer informatie: ilfu.nl

In april vindt de eerste editie van het International Literature Festival Utrecht (ILFU) plaats. Het festival is de opvolger van wat voorheen ‘City2Cities’ heette. Drie dagen lang vult het ILFU het Postkantoor Neude met het beste wat de internationale romankunst op dit moment te bieden heeft. Het festival opent op donderdag 21 april met een feestelijk programma in de Grote Hal. Tijdens de festivalavonden op vrijdag 22 en zaterdag 23 april breidt het ILFU uit naar de vele andere ruimtes in het monumentale Postkantoor Neude.

Tijdens het ILFU ontmoet u een selectie van excellente schrijvers uit binnen- en buitenland die een boek en soms een heel oeuvre schreven dat momenteel grote belangstelling krijgt of verdient. Bijvoorbeeld door een controversieel thema bespreekbaar en invoelbaar te maken of vanwege een gewaagde experimentele vorm die de grenzen van het genre oprekt. Deze ILFU-selectie vormt de basis van de vernieuwde festivalopzet.
Daarnaast focust het ILFU ook op het literaire verhaal achter de actualiteit. Tijdens enkele programmaonderdelen zoomen we in op één plek op de wereld die we vooral kennen uit de journalistieke berichtgeving en bekijken deze door de ogen van schrijvers.

hal-postkantoor-NeudeDe monumentale hal van het Postkantoor NeudeLeave a Response