Aangenaam bladeren in het nieuwe online Literatuurmuseum.nl

 

Kom dwalen tussen schrijvers en verhalen
Verdiep je in mooie en unieke verhalen over de Nederlandse literatuur. Schrijvers, thema’s en gebeurtenissen worden tot leven gebracht aan de hand van literaire schatten.

In het onlangs gelanceerde ‘literatuurmuseum.nl‘ kun je op een aangename manier meer te weten komen over schrijvers en boeken.

literatuurmuseum-logo-2016Literatuurmuseum.nl brengt de literaire schatten van het Letterkundig Museum dichterbij door persoonlijke verhalen van hedendaagse schrijvers en door creatieve digitale presentaties. De eerste verhalen die het nieuwe museum biedt, gaan over Charlotte Mutsaers, Remco Campert, J. Slauerhoff en andere auteurs.

Bijzonder is ook het verhaal ‘Expeditie Nooit meer slapen’, over het ontstaan van Willem Frederik Hermans’ roman. Bijzonder zijn de bijna 400 foto’s die Hermans maakte tijdens zijn expeditie door het onherbergzame Scandinavië en die hier voor het eerst te zien zijn.

Vanaf 8 februari is op Literatuurmuseum.nl ook het experiment ‘Vier schrijvers’ te volgen. Alma Mathijsen, Bregje Hofstede, Thomas Heerma van Voss en Walter van den Berg werken vier weken lang aan een verhaal en via de website zijn hun vorderingen te volgen en doen ze dagelijks verslag van hun artistieke ups en downs.

Daarnaast leveren diverse hedendaagse schrijvers een bijdrage aan het Literatuurmuseum.nl. Onder anderen Hanna Bervoets, Philip Huff, Ernest van der Kwast en Christiaan Weijts werpen hun persoonlijke licht op een verrassend document of voorwerp uit de collectie van het museum.

De website Literatuurmuseum.nl is ontwikkeld door het Letterkundig Museum en Documentatiecentrum in samenwerking met het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (KNAW).

 

 Leave a Response