Tentoonstelling ‘Het boek van binnen’

tento-boek-van-binnen-2016

De tentoonstelling ‘Het boek van binnen’ in het Haagse museum Meermanno toont in vogelvlucht de ontwikkeling van het boek: van kleitablet en papyrusrol tot aan de meest moderne, multimediale boeken.

jaar-van-het-boek-logoIn de tentoonstelling staan de makers van het boek centraal. Zo zien we de middeleeuwse schrijver die in de marge persoonlijke notities achterlaat, de vroegste drukkers die de techniek van de drukpers onder de knie proberen te krijgen en letterontwerpers die streven naar de best leesbare letter.

Boekmakersroute - Aan de hand van een speciale boekmakersroute ziet de bezoeker niet alleen boeken, maar ook de materialen en gereedschappen waarmee deze boekenmakers werken.

Niet alleen boeken - In de tentoonstelling is naast een schat aan bijzondere boeken uit de collectie van het museum een model van een achttiende-eeuwse houten drukpers te zien en zijn er opengewerkte modellen van middeleeuwse boekbanden te zien uit de Koninklijke Bibliotheek.

Het boek nu en in de toekomst - In de laatste zaal besteedt het museum aandacht aan de meest recente ontwikkelingen zoals printing on demand, e-books, en tevens de onmiskenbare trend van vaak jonge ontwerpers om weer mooi gemaakte en bijzondere boeken te maken.

  • meermanno-log-190De tentoonstelling ‘Het boek van binnen’ is te bezoeken van 20 februari t/m 29 mei 2016

 Leave a Response