Krijgt Rotterdam echt een Stripmuseum?

stripmueeum-rotterdam-1

Stichting Strips kan u mededelen dat na lange voorbereiding Strips! Museum voor het beeldverhaal in Rotterdam wordt gevestigd: aan de Wijnhaven (Wijnbrugstraat 1), vlakbij de Markthal en Station Blaak. Het museum zal eind augustus 2016 worden geopend. In het museum wordt op 2.000 vierkante meter aandacht besteed aan de Nederlandse strip, in samenhang met buitenlandse invloeden, de relatie met (animatie)film, computer game art, cartoons en tekenkunst.

Een geweldig bericht van de Stichting Strips dat volop bezig is met de voorbereidingen om in augustus/september een museum te openen in Rotterdam waar zal worden ingezoomd op allerlei thema’s uit de wereld van het beeldverhaal. Dat zijn genres als science fiction, westerns strip, ridderstrips, of buitenlandse invloeden zoals die van Amerikaanse Superhelden Comics en Manga uit Japan.

Behalve expositiezalen wordt er in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Rotterdam een stripbibliotheek geopend. Het museum wordt compleet gemaakt door een bijzondere winkel en een vrolijke lunchroom.

De openingstentoonstelling wordt gewijd aan werk van de Rotterdamse stripmaker Martin Lodewijk, die meewerkte aan meer dan honderd titels, zoals Agent 327, Storm en De Rode Ridder.

Eerder zou het museum in Dordrecht komen. In 2014 werd bekend dat een mooie lokatie was gevonden in het gebouw Berckepoort, dat door de gemeente zou worden verbouwd. Een jaar later werd het plan afgeblazen toen bleek dat de Stichting Strips niet genoeg geld bijeen kon krijgen en de gemeente een exploitatietekort vreesde (Dordrecht.net, 8 juli 2015).

Ook voor het museum in Rotterdam lijkt de financiering nog niet helemaal rond. Op de website van het museum wordt gemeld dat er een crowdfunding-actie zal worden georganiseerd.

Vriend worden – “Met uw steun (vanaf € 35,- per jaar) zal de stripgeschiedenis voor altijd worden gekoesterd. Word Vriend van Strips! en bouw mee aan het nieuwe museum.

stichting-strips-logo-2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *