Verkiezing van het Belangrijkste Boek…

De Verkiezing van het Belangrijkste Boek, een van de grootste evenementen tijdens 2016 Jaar van het Boek. Tijdens de Verkiezing van Het Belangrijkste Boek, van april tot en met september, worden alle Nederlanders opgeroepen om te stemmen op hun belangrijkste boek.

Op vrijdag 22 april wordt de Verkiezing van het Belangrijkste Boek afgetrapt in De Wereld Draait Door.

jaar-van-het-boek-logoTIP 100 – Om kiezers op weg te helpen, hebben tien curatoren in totaal 100 belangrijke boeken op een rij gezet: de Tip100. Samen met kenners uit het vak hebben zij binnen tien verschillende thema’s (o.a. literatuur, poëzie en wetenschap) elk tien boeken geselecteerd. Dit zijn boeken die een maatschappelijke impact hebben gehad en een rol hebben gespeeld bij het vormen van onze cultuur en identiteit. Van Beatrijs tot Turks fruit van Jan Wolkers en van de Atlas Maior van Blaeu tot Dit kan niet waar zijn van Joris Luyendijk.

Op 22 april wordt de tip100 gepresenteerd. Iedereen kan vanaf deze vrijdag klokslag 19 uur, tot donderdag 22 september via belangrijksteboek.nl stemmen op het boek of de boeken die hijzelf het belangrijkst vindt.

Wat is het belangrijkste boek van Nederland? Welk boek heeft het wereldbeeld van zijn lezers doen veranderen, speelde een cruciale rol in levens van lezers of welk boek heeft de meeste mensen geraakt?

 3 Responses to “Verkiezing van het Belangrijkste Boek…”

  1. Linda Visser schreef:

    Is het belangrijkste boek datgene wat de meeste mensen heeft geraakt? Is het niet de vraag welk boek individuele mensen het meest heeft geraakt? Gaat het niet om de kwaliteit van het raken in plaats van aantallen geraakten? Anders kunnen we net zo goed de bestsellers opnoemen.

  2. boekendingen schreef:

    Ben het helemaal met je eens. Het uitgangspunt is erg onduidelijk. Belangrijk voor wie of wat? Belangrijk voor mij of voor iedereen?

  3. Tak schreef:

    Tonio van A.Th.van derHeyden

Leave a Response