Literaire wandelroute door het Harlingen van Simon Vestdijk

app-vestdijkOp 23 april 2016 lanceerde de burgemeester van Harlingen, de heer W.R. Sluiter, officieel de mobiele app waarmee een literaire wandeling gemaakt kan worden door de Friese stad van Simon Vestdijk (1898-1971) en zijn romanfiguur Anton Wachter.

De wandeling voert langs zestien plekken die een belangrijke rol spelen in leven en werk van beiden. Gedurende de gehele literaire route krijgt de wandelaar informatie door middel van beeld en gesproken tekst over de historie van de stad, over de schrijver, over motieven in zijn werken en zijn ‘nachleben’.

Het project is tot stand gekomen in samenwerking tussen de Vestdijkkring, het Hannemahuis en het Letterkundig Museum.

De wandeling maakt deel uit van de app met Literaire routes van het Letterkundig Museum. De app-Vestdijkwandeling voor mobiele telefoon is gratis te downloaden in de App Store of Google Play.Leave a Response