Shortlist ANV Debutantenprijs 2016

short-debutantenprijs-2016

De drie genomineerden voor de ANV Debutantenprijs zijn bekend: Mohammed Benkazour, Hugo Blom en Inge Schilperoord maken kans op de prijs die 25 september wordt uitgereikt.

De nominatiejury van de ANV Debutantenprijs heeft voor de editie van 2016 de volgende drie boeken op de shortlist geplaatst:

Lezers in Nederland en Vlaanderen bepalen uiteindelijk wie van deze drie debutanten de ANV Debutantenprijs van 7.500,- euro wint. Bekendmaking en uitreiking van de prijs zal plaatsvinden op zondagmiddag 25 september 2016 in Dordrecht.

Stichting DordtLiterair kent als één van haar literaire activiteiten de organisatie van de ANV Debutantenprijs (voorheen: DebutantenPrijs en Academica Literatuurprijs), een jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige fictiedebuut.
De prijs heeft tot doel het bekronen van het beste, oorspronkelijk Nederlandstalige fictiedebuut en het bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht brengen van goede, Nederlandstalige fictiedebuten.One Response to “Shortlist ANV Debutantenprijs 2016”

  1. jolanda schreef:

    Zeer terecht dat Benzakour op de shortlist staat.De Koning Komt is van een bijzonderheid en stilistisch vernuft zoals je dat maar zéér zelden tegenkomt in de hedendaagse literatuur…dat het boek niet veel eerder is opgemerkt??!! …onbegrijpelijk…

Leave a Response