KinderBoekenHuis in Winsum opent deuren

kinderboekenhuis-logo-2016

Op 21 mei 2016 wordt het nieuwe onderkomen van het KinderBoekenHuis in Winsum geopend.

skc-winsum-2De stichting Kinderboek Cultuurbezit (SKC) in  Winsum bezit – na de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag – de grootste collectie kinder- en jeugdboeken van Nederland. De meer dan 30.000 kinder- en jeugdboeken waren ondergebracht In het voormalige gemeentehuis in de Hoofdstraat in Winsum.

De collectie was de laatste jaren zodanig gegroeid dat de verzameling in dit pand niet meer verantwoord kon worden beheerd. De stichting gaat nu verhuizen naar de voormalige aula naast de Obergumer kerk. Zij heeft daarmee een gebouw dat recht doet aan deze unieke verzameling.

Feest – Het openingsfeest begint 21 mei in de Nicolaaskerk met een minisymposium over de stand van zaken in de Nederlandse kinderboekenwereld. Onder anderen de schrijver Dolf Verroen en Karin Vingerhoets, collectiespecialist kinderboeken van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, zullen vanuit verschillende perspectieven hun licht laten schijnen over dit onderwerp.

Mini-kinderbiebs – Honderd met overtollige kinderboeken gevulde mini-bibliotheken worden tijdens het feest gratis ter beschikking gesteld aan verzorgingstehuizen, Blijf van mijn Lijf Huizen,, AZC’s, Bed & Breaksfasts en horecagelegenheden. De mini-biebs zijn ontworpen en gemaakt door de kunstenaar Volken de Vlas uit Groningen en wel in de vorm van het KinderBoekenHuis.

minibiebjes

 Leave a Response