Fiep Westendorp: een feest voor het oog – tentoonstelling in Museum Meermanno

fiep_100_logoTentoonstelling van 18 juni t/m 23 oktober 2016 in Museum Meermanno, Den Haag

Fiep Westendorp (1916-2004) maakte de bekende illustraties bij de verhalen van Jip en Janneke, Floddertje, Pim & Pom en Pluk van de Petteflet.

In Museum Meermanno is ook een andere kant van Fiep Westendorp te zien; de aandacht zal daarom óók uitgaan naar reclamewerk, affiches en boekomslagen die zij gedurende haar 60-jarige carrière maakte.

In de tentoonstelling komt o.a. reclamewerk voor de KLM, voorlichtingsbrochures voor het Zuivelbureau en de NVSH en vroeg illustratiewerk waaronder vele boekcovers en affiches aan bod. Er zijn veel originele tekeningen voor drukwerk te zien die nog nooit aan het publiek zijn getoond.

Speciaal voor kinderen is er een route uitgezet met speelse opdrachten.

Fiep 100 – De tentoonstelling in Meermanno is de aftrap van het landelijk Fiep Westendorp jubileumjaar. Op 17 december 2016 is het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren. Het werk van de illustratrice is nog altijd springlevend. Haar tekeningen hebben al vele generaties een bijzondere plek in de harten van jong en oud.

Er worden heel wat activiteiten georganiseerd en er zullen meerdere boeken verschijnen met en over het werk van Fiep Westendorp.

zie ook…

 Leave a Response