Herinnering aan Miep Diekmann op Dordtse gevel

bordje-Diekmann-Dordrecht-2016

Miep Diekmann, schrijfster van in totaal zeventig jeugdboeken, woonde van 1963 tot 1969 in Dordrecht. In het huis aan de Singel 226 schreef zij Marijn bij de lorredraaiers, een jeugdboek over slavernij en slavenhandel.

Op 30 juni 2016 onthulde wethouder Piet Sleeking, in aanwezigheid van de 91-jarige schrijfster, een bordje aan de gevel van het pand ter herinnering aan deze periode.

Dat het bordje er kwam, is te danken aan een artikel van de Vereniging Oud-Dordrecht, waarin de Dordtse periode van Diekmann werd beschreven. De huidige bewoonster, mevrouw Attie de Jong nam het initiatief en met behulp van oud-journalist Hans Berrevoets is het bordje er gekomen en hangt het nu aan de gevel, met een officieel ANWB-merk. In onderstaande video van RTV Dordt vertelt zij hierover.

 Leave a Response