De Boekenparade aan de IJ-oever

boekenparade-2016De Boekenparade is hét grootste boekenevenement van 2016 Jaar van het Boek: van 2 t/m 25 september 2016 staan boeken en verhalen centraal. De focus van het festival ligt op beleving en ontmoeting.

De Boekenparade belicht op prikkelende wijze het fenomeen boek in al zijn verrassende vormen en biedt een uitgebreid cross-over programma van evenementen, performances, podiumkunsten, muziek, workshops en een expositie.

In de de weekenden vinden aan de IJpromenade tegenover Amsterdam CS grote evenementen plaats en ook doordeweeks zijn er programma’s. Het hart van de Boekenparade is de – culturele en kunstzinnige broed- en ontmoetingsplaats – Tolhuistuin. Daarnaast is er ook programmering in filmmuseum EYE.

jaar-van-het-boek-logoEen dagje Boekenparade is een ervaring, beginnend bij aankomst op het Centraal Station, gevolgd door de pont ofwel de heenenweer, wandelend langs de verschillende locaties en podia waar meegedaan, gegeten, bekeken en geluisterd kan worden. Met één rode draad: het verhaal en het boek als uitgangspunt voor deze ‘reis’.

Ook Manuscripta, traditioneel de opening van het boekenseizoen, is dit jaar onderdeel van de Boekenparade en vindt plaats op zaterdag 3 september in de Tolhuistuin.

 Leave a Response