Summer school ‘History of the Book’ – bij Bijzondere Collecties

summer-3.jpgSummer school History of the Book
Van 22 aug. t/m 2 sept. 2016

Voor de zevende keer organiseren de Bijzondere Collecties en de Leerstoelgroep Boekwetenschap en Handschriftenkunde van de UvA een summer school History of the Book.

De summer school biedt een ‘à la carte’-programma. Deelnemers kunnen één onderdeel kiezen, maar ook een programma van twee volle weken, en alles daartussenin. Het aanbod is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in boekgeschiedenis: onderzoekers, studenten, bibliotheek- en museummedewerkers en alle andere liefhebbers van boeken en manuscripten, bibliotheken en antiquariaten, druktechnieken en typografie.

Op het programma staan vaste, populaire cursussen over middeleeuwse handschriften door Jos Biemans, gedrukte boeken uit de handpersperiode door Paul Dijstelberge en boekbanden door Nicholas Pickwoad. Daarnaast is er een nieuwe cursus over het herkennen van druktechnieken door Johan de Zoete. Ook zijn er workshops, onder meer over het editeren van brieven door Marita Mathijsen, over kalligrafie door Elmo van Slingerland en over gastronomische boeken.

De summer school wordt traditioneel afgesloten met de Frederik Mullerlezing, die dit jaar gehouden wordt door Siegfried Woldhek.

logo-summerschool-2016Leave a Response