Strips! – museum voor het beeldverhaal in Rotterdam – gaat op 3 september open

stripmueeum-rotterdam-1Vanaf 3 september 2016 is het publiek welkom in het nieuwe museum Strips!, aan de Wijnhaven in Rotterdam.

Het museum zoomt in op genres als sciencefiction, ridderstrips en buitenlandse invloeden zoals die van de Amerikaanse comics rond superhelden en manga-strips uit Japan. Ook komen belangrijke makers aan bod, onder wie Hergé (Kuifje) en Walt Disney (Donald Duck).

Strips! heeft de beschikking over 2.000 m2 vloeroppervlakte en zal naast een vaste opstelling regelmatig exposities houden over de geschiedenis van het beeldverhaal en de moderne invloeden van strips op animatie, film en games.

poster-strips-lodewijk-2016Openingstentoonstelling
De openingstentoonstelling betreft een overzicht van het werk van een nestor van de Nederlandse strip, de Rotterdamse strip- en reclamemaker Martin Lodewijk. Martin Lodewijk (1939) is een veelzijdig kunstenaar: striptekenaar, scenarioschrijver van stripverhalen en reclametekenaar. Zijn bekendste strip is Agent 327, een parodie op het James Bond Genre. Deze serie maakt hij al sinds eind jaren zestig. Zijn scenario´s voor de stripserie Storm, de kronieken van Pandarve zijn waarschijnlijk het bekendst, maar hij heeft veel meer geschreven. Tenslotte komt zijn reclamewerk in de tentoonstelling aan bod, dat vaak een relatie met strips heeft.

Strips! Museum voor het beeldverhaal
Wijnbrugstraat 1, 3011 XW Rotterdam

 Leave a Response