De Slegte terug in Rotterdam

logo-de-slegte-2016Zaterdag 8 oktober 2016 opent boekhandel De Slegte de winkeldeuren van haar nieuwe vestiging in Rotterdam.

Boekenliefhebbers kunnen er terecht om hun boeken te verkopen en tweedehands boeken aan te schaffen. Daarmee biedt De Slegte een uniek aanbod waarmee het al meer dan een eeuw naam heeft gemaakt. Naast tweedehands boeken zal het Rotterdamse filiaal als vanouds ook ‘ramsjboeken’ opnemen in het assortiment.

de-slegte-rotterdam-2016

Met De Slegte – in de Hoogstraat, tegenover de Markthal - komt een vertrouwd gezicht terug in de stad waar 100 jaar geleden de eerste vestiging begon. De Slegte (in- en verkoop van tweedehands, ramsj en nieuw) was bijzonder populair en had in haar bloeiperiode zo’n twintig winkels in Nederland plus een aantal filialen in België.

De keten raakte in de versukkeling door niet tijdig in te spelen op nieuwe ontwikkelingen, zoals de snel groeiende tweedehands verkoop via internet. In 2012 werd de winkel op de Coolsingel gesloten.

De keten was gekocht door hetzelfde bedrijf dat ook de boekenketen Selexys in handen had. In Rotterdam betekende het dat Donner en De Slegte werden samengevoegd. De afloop van het Polare-drama is bekend. Boekhandel Donner is uit de as herrezen en met een nieuwe winkel van De Slegte is het weer heerlijk sneupen in Rotterdam.Leave a Response