Carry Slee krijgt Gouden boekenstapel voor vijf miljoen verkochte boeken

gouden-stapel-carry-slee-2016Carry Slee werd vandaag verrast door het Jeugdjournaal 

Vandaag werd aan schrijfster Carry Slee de Gouden Boekenstapel uitgereikt. Zij ontving deze Award voor de verkoop van meer dan vijf miljoen boeken. Nooit eerder is er een Award uitgereikt aan een auteur voor de verkopen van zo veel boeken. Slee werd vandaag met de prijs verrast door acteer- en presentatieduo Vajèn van den Bosch en Lennart Timmerman.

Carry Slee publiceert sinds 1989 haar kinderboeken. Er is in Nederland bijna niemand onder de 30 jaar die geen boeken van haar heeft gelezen. In totaal heeft zij 85 titels geschreven, dat zijn er gemiddeld drie per jaar.

Carry Slee (1949) is misschien wel de populairste kinderboekenschrijfster van Nederland. Ze heeft meerdere prijzen op haar naam staan; zo heeft zij negen keer de Nederlandse Kinderjury gewonnen en vijf keer de prijs van de Jonge Jury. In 1999 schreef zij het Kinderboekenweekgeschenk Bikkels. In 2010 werd Slee benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor haar bijdrage aan de literatuur.

 Leave a Response