Tentoonstelling ‘Het Sportboek’ in Museum Meermanno opent 12 november 2016

tento-sportboek-poster-2016

Van 12 november 2016 tot 5 februari 2017 heeft Museum Meermanno de tentoonstelling ‘Het Sportboek. De mooiste sportverhalen’.

De tentoonstelling ‘Het sportboek. De mooiste sportverhalen’ toont de Nederlandse sportgeschiedenis aan de hand van honderden publicaties uit de collecties van de Koninklijke Bibliotheek (KB) en objecten uit de collectie van het NOC*NSF.

Veel boeken natuurlijk, maar ook andere topstukken. De fiets van Joop Zoetemelk en de schaatsen van Sjoukje Dijkstra. Zelfs het judopak van sporticoon Anton Geesink is te zien.

Deze tentoonstelling is de derde grote tentoonstelling op rij die de KB samen met Museum Meermanno | Huis van het boek organiseert na de tentoonstellingen over vogelboeken (2014) en kookboeken (2015).

 Leave a Response