Amsterdam – Uitmarkt Boeken 2008 – 30/31 aug.

Opening van het Culturele Seizoen in Amsterdam – op zaterdag 30 en zondag 31 augustus 2008 voor de 31e maal de Uitmarkt met tal van gratis voorstellingen op cultureel en muzikaal gebied. Evenals vorig jaar ook nu voornamelijk geconcentreerd in het Oostelijk Havengebied.

uitmarkt2008.jpg

(Klik op de kaart voor een grotere, interactieve versie op de website)

Voor de boekenliefhebbers is De Uitmarkt Boeken een aanrader. Op de Piet Heinkade staan meer dan 80 kramen van uitgevers en organisaties. Verder is er ook een literair café met optredende auteurs, signeersessies en boekveilingen (nr 27 op het kaartje).

De Openbare Bibliotheek Amsterdam speelt natuurlijk ook weer een rol. Op de Boekenmarkt zijn ze te vinden in stand nummer 1 en in het bibliotheekgebouw zijn ook diverse activiteiten, waaronder de Literaire Salon in het Theater van ‘t Woord. Zie het programma voor zaterdag en voor zondag.
Als u deze nieuwe, grootste bibliotheek van Nederland, nog niet eerder hebt bezocht is dit een mooie gelegenheid voor een bezoek. De OBA is dicht bij het Centraal Station, bij de nrs 1/2 op het kaartje.uitmarkt2008-2.jpg

Presentatie musea
Een lang gekoesterde droom van de musea gaat in vervulling: een nieuwe wijze van presenteren op de Uitmarkt. Alle musea krijgen een container waarin zij de plannen voor komend seizoen kunnen tonen. Alles kan, niets is te gek. Gezamenlijk vormen de meer dan zestig containers een enorm kasteel dat te bezichtigen zal zijn op de kop van Javaeiland.

Tip – Voor tramlijn 26, die het hele gebied doorkruist, is een speciale dagkaart te koop voor € 2,50.

Opvallend afwezig : Amsterdam Wereldboekenstad !?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *