Voor het eerst is een handgeschreven exemplaar van ‘Tales of Beedle the Bard’ te koop

Tales of Beedle the Bard

In 2007 komt de Britse schrijfster J.K. Rowling met het bijzondere boek ‘Tales of Beedle the Bard‘, dat zij schreef als een laatste groet aan de Harry Potter boekenserie.

Er zijn slechts zeven exemplaren van het boek gemaakt, elk met de hand door Rowling geschreven. Elk boek is in leer gebonden en ingelegd met halfedelstenen. Eén van de exemplaren werd geveild door Sotheby’s op 13 december 2007 om geld in te zamelen voor The Children’s Voice. Hoewel verwacht werd dat het boek zo’n £50.000 zou opleveren, werd het voor vier miljoen dollar verkocht aan Amazon.com. De andere zes boekjes werden weggegeven als geschenk aan personen die nauw betrokken waren bij het succes van Harry Potter.

Voor het eerst komt één van deze exemplaren op de markt. Het wordt op 13 december 2016 geveild bij Sotheby’s in Londen.

The present copy is the first of the original manuscript presentation copies ever to be offered for sale at auction. It was presented to Barry Cunningham, who accepted the first Harry Potter book for publication. It is copy number three and includes the inscription ‘To Barry, | the man who thought | an overlong novel | about a boy wizard | in glasses might | just sell… | THANK YOU’.

De verwachte opbrengst van het boek is 300-500.000 Pond, maar dat kan zelfs nog veel hoger worden.

 

baker-de-bard-2009

Boek

In 2009 verscheen de Nederlandse  vertaling (door Wiebe Buddingh’) bij uitgeverij De Harmonie.

Het boekje met de titel De Vertelsels van Baker de Bard is o.a. te koop bij  bol.com.

 Leave a Response