Tentoonstelling ‘Declaring reason’ in Museum Meermanno

Museum Meermanno in Den Haag gaat opgefrist de zomer in met een nieuwe directeur, Sandra Bechtholt (1971), een vernieuwde website en een nieuwe tentoonstelling:

  ‘Declaring reason: studenten Grafisch Ontwerpen KABK ontcijferen politieke boeken’,
te zien van 3 juni t/m 24 september 2017.

‘Declaring Reason’ is een unieke samenwerking tussen Museum Meermanno en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), Den Haag waarbij de geschiedenis van de parlementaire democratie wordt onderzocht aan de hand van zes belangrijke publicaties uit de collectie van het museum. De tentoonstelling laat werk van 45 internationale derdejaars studenten Grafisch Ontwerpen zien.

Gedurende een periode van vijf maanden onderzochten de studenten de oorsprong van ons democratisch stelsel en vergeleken ze verschillende staatsvormen over de hele wereld. De opdracht aan de studenten was om deze 17e- en 18e-eeuwse publicaties vanuit hun historische context te begrijpen en tegelijkertijd hun relevantie te duiden. Wat zijn de implicaties van deze teksten voor het discours binnen de hedendaagse politiek? In hun zeer diverse interactieve presentaties gaan de studenten ook de dialoog aan met het historische interieur van het bijna 170-jarige museum.

 Leave a Response