‘Van manuscript tot app’ – tentoonstelling in het Louis Couperus Museum Den Haag

15 oktober 2017 | In een nieuwe tentoonstelling geeft het Louis Couperus Museum een beeld van alle mogelijke vormen van promotie die het werk van Couperus in de loop der jaren ten deel is gevallen: ‘Van manuscript tot app’.

Al meer dan een eeuw staat zijn oeuvre in de belangstelling, en die wordt op alle mogelijke manieren getoond. Zo zijn in het museum voor het eerst in meer dan 40 jaar de kleurige decoraties te zien die in 1974 het geheel aan Couperus gewijde Boekenbal opluisterden. Ook de goeddeels vergeten tekenfilm Heksensabbath (zie onder), die op een verhaal van Couperus is geïnspireerd, is te bekijken, evenals andere Couperus-schatten uit het Literatuurmuseum: affiches voor boeken, vertalingen, lezingen en voordrachten en audiovisueel materiaal, zoals hoorspelen, interviews, toneelvoorstellingen, films en andere uitvoeringen naar het werk van de auteur.

De tentoonstelling loopt vooruit op het Couperusjaar 2023, wanneer het honderd jaar geleden zal zijn dat Couperus overleed.

‘Van manuscript tot app’ is te bezichtigen van 15 oktober tot en met 12 mei 2018 in het Louis Couperus Museumin Den Haag.

tekenfilm Heksensabbath – meer info

https://www.youtube.com/watch?v=nJGhcPRUArILeave a Response